آشنایی با موتورهای جستجوی ایرانی

هرچند کاربران ایرانی علاقه زیادی دارند تا بجای موتورهای جستجوی ایرانی از جستجوگرهای بزرگ و معروفی مانند Google و Bing استفاده نمایند با این وجود هرچند وقت اخباری مبنی بر ساخت یک موتور جستجوی بومی ایرانی منتشر میشود.

در این مقاله می خواهیم چند عدد از معروف ترین و پرطرفدار ترین این موتورها به شما معرفی نماییم.اگرچه هنوز راه زیادی مانده تا این Search Engineهای ایرانی بتوانند جای گوگل یا بینگ را در میان کاربران ایرانی بگیرند اما یا اینحال آشنایی با آنها میتوانند به تقویت یک موتور جستجوی بومی و ایرانی کمک نماید.همانطور که کشورهای روسیه ، چین و کره جنوبی توانسته اند نمونه های بومی موفقی را ارائه کنند در ایران نیز این اتفاق دور ذهن نخواهد بود.

این هم از موتورهای جستجوی ایرانی که سعی در باز کردن جای خود در میان کاربران ایرانی دارند


1- گردو

gerdoo.me

گردو یه فراجستجوگر (meta search engine) است. یعنی نتایج اولیه‌ی خود رو از موتور جستجو‌هایی نظیر گوگل گرفته و بعد از کامل کردن اطلاعات و بهبود آن، به کاربر نمایش میدهد. نمونه‌ی مشابه خارجی آن duckduckgo است.

گردو اعلام کرده که به تدریج به یک موتور جستجوی مستقل تبدیل خواهد شد و نتایج جستجو رو به صورت مستقل پیدا کرده و به کاربر نمایش میدهد.


موتور جستجوی گردو


2- جس جو

jasjoo.com

جس جو را هم نمیتوان یک موتور جستجو ایرانی نامید زیرا نتایج نمایش داده شده از طریق موتورهای جستجوی دیگر جمع آوری می کند. اما در این وب سایت ابزارهای جذابی برای شخصی سازی انواع جستجو را وجود دارد که تجربه رضایت بخشی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.


موتور جستجوی ایرانی جس جو


3- یوز(غیرفعال)

Yooz.ir

موتور جستجوگر ایرانی یوز که برگرفته از نام یوز پلنگ ایرانی است در سال 2010 تاسیس گردید.این موتور جستجو با سرو صدا و تبلیغات نسبتا خوب و با سرمایه 2 میلیون دلاری که بخشی از آن توسط دولت تامیین شد شروع به کار نمود.طبق اعلام مسئولان یوز ، تا کنون داده های بیش از 1 میلیارد وب سایت ایرانی در این موتور جستجوگر ثبت و ذخیره شده است و برنامه ریزی های خوبی برای بدست آوردن 30 درصد از سهم جستجو در میان کاربران ایرانی انجام شده است.

شما میتوانید در این موتور جستجو علاوه متن به جستجو در میان بلاگ ها ، عکس و اخبار نیز بپردازید

4- ریسمون

Rismoon.ir

موتور جستجوگر ریسمون که ادعای اولین جستجوگر متن فارسی را دارد در سال 2004 و با سرمایه گذاری خصوصی بدون دریافت حمایت دولتی راه اندازی شد.این موتور جستجوگر قدیمی ایرانی با استفاده از قابلیتی به نام Zoom Search امکان جستجو در میان کلمات کلیدی در یک موضوع خاص مانند شعر و ادبیات را میدهد.همچنین اطلاعات پایگاه تلفن ایران یا 118 نیز در این وب سایت گردآوری شده است.


5- سلام(غیرفعال)

Salam.ir

موتور جستجوگر سلام نیز یکی دیگر از Search Engine های ایرانی است که با استفاده از الگوریتم های خاص و مهندسی شده تلاش کرده است دقیق ترین نتایج را هنگام جستجوی کاربران ایرانی در میان متون فارسی ارائه دهد.جستجوگر سلام که توسط شرکت بیان که یک شرکت نرم افزاری ارائه دهنده خدمات هاستیگ و ایمیل سرویس است راه اندازی گردیده در حال حاضر نیز همچنان یک نسخه آزمایشی محسوب میگردد.

6 – پارسی جو(غیرفعال)

Parsijoo.ir

پارسی جو یکی دیگر از موتورهای جستجوی فارسی ایرانی است که در سال 2010 به صورت آزمایشی شروع به کار کرد و در سال 2015 با ثبت بیش ار 1 میلیارد وب سایت فارسی به صورت نسخه کامل در اختیار کاربران قرار گرفت.این جستجوگر ایرانی که توانسته محبویت خوبی میان کاربران ایرانی بدست آورد قابلیت جستجو در عنوانین مختلفی مانند متن ، موزیک ، فیلم ، عکس ، فایلهای دانلودی و اپلیکشن ها را دارد.برخی دیگر از ویژگی های این جستجوگر ایرانی دیکشنری آنلاین ، نقشه ، صفحه مشاغل و اخبار آن است.


7- ذره بین

zarebin.ir

 ذره بین یکی از موتورهای جستجوی ایرانی نسبتا جدید محسوب می شود که نتایج خوبی هم در مدت کوتاه بدست آورده. ذره بین از سال 2021 میلادی شروع به کار کرد و تبلغات وسیعی هم در آغاز کار برای معرفی خود به انجام رساند. گفته می شود ذره بین یک فراجستجوگر است و به این دلیل نتایجی که این جستجوگر ایرانی نمایش میدهد تفاوت چندانی با نتایج گوگل ندارد. ضمنا به دلیل داخلی بودن این سایت اینترنت مصرف شده در ذره بین نیم بها محاسبه می شود.در کل به نظر می رشد این موتور جستجو نسبت به رقبای داخلی خود از دقت و امکانات بالاتری برخوردار باشد.

موتور جستجوی ذره بین


استراتژی سئو سایت در سال 2017
استراتژی سئو سایت در سال 2017
اهمیت انجام آنالیز قبل از بهینه سازی سایت
اهمیت انجام آنالیز قبل از بهینه سازی سایت
بک لینک و اهمیت آن در بهینه سازی سایت چیست ؟
بک لینک و اهمیت آن در بهینه سازی سایت چیست ؟
ریچ اسنیپت و تاثیر آن بر سئو سایت
ریچ اسنیپت و تاثیر آن بر سئو سایت
نظرات کاربران
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha