آشنایی با HTML5


HTML5 آخرین ورژن ارائه شده از زبان برنویسی (Hypertext Markup Language) است که صفحات وب را ایجاد و توصیف می کند.بطور معمول 3 نوع کد برای طراحی صفحات وب استفاده می شود : 

·         Hypertext Markup Language (HTML) : ساختار و شالوده وب سایت را تشکیل می دهد.

·         Cascading Style Sheets (CSS) : تشکیل دهنده بخش ظاهری و گرافیکی وب سایت است.

·         JavaScript : که انجام رویدادها و اتفاقات مختلف را در وب سایت به عهده دارد.

مزیت بزرگ HTML5 چیست ؟

HTML5 به گونه ای طراحی شده که شما تقریبا هرکاری که بخواهید میتوانید بوسیله آن در فضای آنلاین انجام دهید بدون اینکه نیاز به نصب افزونه های جانبی برای مرورگر (Browser) خود داشته باشید.هرکاری توسط این نسخه جدید قابل انجام است از طراحی انیمیشن و اپلیکیشن تا پخش موزیک و فایل های ویدئویی.همچنین می توان با استفاده از آن اپلیکیشن های بسیار پیچیده ای طراحی کرد که توسط مروگرها اجرا شوند.

به علاوه HTML5 یک زبان انحصاری نیست و نیازی به پرداخت اشتراک و هزینه برای استفاده از آن ندارید.همچنین HTML5 یک پلتفورم فراگیر محسوب می شود به این معنی که مهم نیست شما از تبلت یا گوشی ، لپت تاپ یا حتی تلوزیون های هوشمند استفاده می کنید.اگر مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی کند پس وب سایت ها یا اپلیکیشن های طراحی شده بدون مشکل اجرا خواهند شد.

HTML5 چه کاری انجام می دهد ؟

از زمانی که نسخه اولیه HTML به سختی قادر بود یک صفحه وب ساده را طراحی کند تا امروز مسیر زیادی پیموده شده.HTML5 این توانایی را دارد که نرم افزارهای تحت وبی را طراحی کند که حتی زمانی که به اینترنت متصل نیستید نیز بخوبی کار کنند ، می تواند به وب سایت های دیگر محل دقیق شما را اعلام کند ، می تواند فایل های ویدئویی با کیفیت HD را اجرا و همچنین قادر است طرح های گرافیکی زیبایی را خلق نماید.در واقع HTML5 در کنار نسخه جدید CSS3 تحول بزرگی را در صنعت طراحی وب سایت و طراحی اپلیکیشن های تحت وب بوجود آورده اند.

HTML5 کی از رده خارج می شود ؟

HTML5 یک زبان برنامه نویسی و یک پلتفورم در حال توسعه و تکامل است ، بنابراین نمیتوان گفت کی به پایان می رسد.چراکه از زمان طراحی سایت های اولیه از این زبان استفاده شده ودر طول زمان تکامل یافته و ازین بعد نیز کامل تر خواهد شد.چیزی که مهم است این است که ویژگی های HTML5 مانند ، طراحی نرم افزارهای تحت وب ، تشخیص مکان جغرافیایی و توانایی های مربوط به کار با فایل های ویدئویی و گرافیکی آن در حال حاضر بیش از پیش قابل استفاده و در دسترس است.

آیا برای HTML5 نیاز به مرورگر مخصوصی دارم؟

شما احتمالا تا الان حداقل یکی از مرورگرهایی که از HTML5 پشتیبانی می کنند را در کامپیوتر و موبایل خود دارید.تمام مرورگرهای معروف - Internet Explorer ، Firefox ، Chrome ، Safari ، Opera و مرورگرهای موبایل گوشی های اپل و اندروید از کدهای HTML5 پشتیبانی می کنند.

آیا HTML5 در آینده جای Flash و Silverlight را خواهد گرفت ؟

از بعضی جهات باید بگوییم که HTML5 تا همین الان نیز در بسیاری از زمینه ها جای این دو ابزار را گرفته است. سیستم عامل iOS شرکت اپل از Flash استفاده نمیکند و بسیاری از وب سایت ها نیز از Flash  به HTML5 نقل مکان کرده اند.در مورد Flash تقریبا میتوان گفت این اتفاق افتاده است و HTML5 تا حدود زیادی جای آن را در فضای وب پر کرده و این روند همچنان نیز در حال گسترش است اما در مورد Silverlight شرکت مایکروسافت وضعیت کمی متفاوت است که در مقاله ای دیگر به آن خواهیم پرداخت.

برای طراحی وب سایت بوسیله HTML5 به چه ابزاری نیاز دارم ؟

به صورت ساده باید گفت برای نوشتن کدهای HTML5 نیاز به هیچ ابزاری ندارید و حتی در یک فایل TextDocument ساده هم می توانید این کار را انجام دهید.اما برخی از افراد ترجیح می دهند از ابزارهای دیگر مانند نرم افزار Dreamweaver شرکت  Adobe استفاده کنند که نرم افزاری بسیار مفید برای نوشتن کدهای  مخصوص طراحی سایت مانند HTML5  ، CSS3 ، JavaScript و .. محسوب می شود.

کجا می توانم دموهایی از HTML5 پیدا کنم؟

درحال حاضر تقریبا تمام وب سایت های جدید و حرفه ای و همچنین وب سایت شرکت آوینا پرداز از HTML5  در طراحی خود استفاده می کنند. اما برای آگاهی بیشتر از کارایی ها و کد نویسی ها میتوانید به وب سایت های HTML5rocks و HTML5demos مراجعه کنید.


جاوا اسکریپت در طراحی سایت
جاوا اسکریپت در طراحی سایت
زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت
زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت
مقایسه ASPnet و PHP در طراحی سایت
مقایسه ASPnet و PHP در طراحی سایت
تگ های HTML
تگ های HTML
نظرات کاربران
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha