مشکلات مربوط به طراحی سایت با استفاده از فلش

در ابتدا باید این سوال را مطرح کنیم که اصلا وب سایت طراحی شده با استفاده از فلش (Flash) چه نوع وب سایتی است ؟

Flash در واقع یک تکنولوژی است که متعلق به شرکت Adobe می باشد.برخی از طراحان ، طراحی وب سایت های خود را با استفاده از فلش انجام می دهند تا به وسیله آن انیمیشن و عناصر متحرک وب سایت را به نمایش بگذارند.که البته امروزه تعداد این وب سایت ها به دیلیل مشکلات متعدد آن بسیار کاهش یافته است.

بیشترین استفاده از فلش در طراحی سایت مربوط نمایش عکس ها بصورت اسلاید بوده است.چیزی که خیلی ها نمی دانند این است که متن های داخل وب سایت های فلش قابل خواندن توسط موتورهای جستجو نیست.یعنی اگر وب سایتی کاملا توسط فلش طراحی شده باشد گوگل آن را به صورت یک صفحه بدون محتوا و خالی خواهد دید که تنها دارای یک فایل فلش است.

مشکلات طراحی سایت با فلش

امروزه با توسعه تکنولوژی های دیگر و عرضه آخرین ورژن HTML یعنی HTML5 و همچنین CSS3 بسیاری قابلیت هایی که در گذشته با استفاده از Flash در وب سایت ها ایجاد می شد قابل دسترسی و انجام است. همچنین بدلیل گسترش روز افزون استفاده از موبایل، طراحی وب سایت های Responsive که خود را با انواع صفحه های نمایش تطبیق می دهند بسیار پر اهمیت شده که این کار با استفاده از فلش امکان پذیر نمی باشد.

گذشته بر اینها مشخص شده استفاده از Flash در طراحی سایت باعث ایجاد مشکلات امنیتی و نفوذ راحت تر هکرها به وب سایت یا کامپیوترهای شخصی می گردد از این رو مرورگرهایی مانند Chrome و Mozilla پشتیبانی از فلش را محدود کرده اند.دلیل دیگر استفاده از این محدودیت ها کند شدن مرورگرها هنگام استفاده از وب سایت های طراحی شده با استفاده از فلش نیز بوده است.گزارشات رسیده حاکی از آن است که قطع کامل پشتیبیانی از فلش توسط مرورگرها موضوعی است به طور حتم اتفاق خواهد افتاد و فقط زمان آن بطور دقیق مشخص نیست.

سال گذشته Alex Stamos یکی مدیران ارشد بخش امنیتی Facebook از کمپانی Adobe درخواست کرد که زمانی را برای پایان دادن به تکنولوژی Flash به دلیل مشکلات امنیتی که برای وب سایت ها ایجا می کند اعلام نماید.

واقعیت این است که درگذشته بسیاری از طراحان وب سایت برای طراحی جلوه های گرافیکی وب سایت های خود از تکنولوژی فلش استفاده می کرند. اما با گذشت زمان مخصوصا پس از ورود HTML5 و CSS3 ( که در آن بسیاری از قابلیت های گرافیکی که قبلا باید توسط فلش انجام می شد گنجاده شد) و همچنین امکان جدید مشاهده فایل های ویدئویی و صوتی با استفاده از تگ های <Video> و<Audio>  توسط HTML5 که قبلا با استفاده از Flash Playerانجام می شد وابستگی طراحی وب سایت و جلوه های گرافیکی به فلش عملا از بین رفت.

اما مهمتر از همه این ها بخصوص برای وب سایت های فروشگاهی و تجارت آنلاین مشکل موتورهای جستجو در خواندن محتوای درونی فایل های فلش می باشد.گوگل کروم که مرورگر متعلق به شرکت گوگل است اعلام کرده بزودی بطور کامل پشتیبانی خود را از فلش قطع خواهد کرد و این به این معنی است که سایت هایی که توسط فلش طراحی شده اند دیگر در این مرورگر نمایش داده نخواهند شد.

البته به دلیل مشکلات امنیتی بسیار زیادی که Flash ایجاد می کند حتی در صورت پشتیبانی مرورگرها، بسیاری از کاربران ترجیح میدهند پلاگین های نمایش فلش در مرورگرهای خود را خاموش کنند و این بدین معنا است که وب سایت هایی که با فلش طراحی شده اند برای این دسته از کاربران نمایش داده نخواهد شد و یا بطور ناقص به نمایش در خواهند آمد.

در این بخش نگاهی کلی به مشکلات طراحی سایت با استفاده از فلش می اندازیم :

·         سرعت لود وب سایت هایی که بطورکامل با استفاده از فلش طراحی می شوند پایین است و معمولا در این وب سایت ها تصویری برای کاربر به نمایش در می آید که مدت زمانی که باید برای لود سایت صبر نمایید را نشان می دهد.

·         در بسیاری از اوقات وب سایت هایی که برای پخش فایل های صوتی از Flashاستفاده می نماید بدون نظر خواهی از کاربر بلافاصله پس از باز شدن صفحه فایل ویدئویی یا فایل صوتی شروع به پخش خواهد شد که این موضوع برای کاربران بسیار آزاردهند و ناخوشایند است

·         هنگامی که طراحی سایت به صورت کامل با استفاده از فلش انجام گیرد معمولا وقتی به صفحات دیگر سایت وارد شوید در آدرس URL صفحه تغییری ایجاد نمی شود به این معنی که این سایت ها دارای آدرس های اینترتی کمی هستند که این موضوع کاملا برخلاف اصول سئو و بهینه سازی سایت محسوب می گردد.

·         وب سایت هایی که 100% توسط فلش طراحی شده اند توسط گوگل قابل شناسایی نیستند و این یعنی امکان سئو برای این سایت ها از بین می رود.

·         استفاده از فلش در طراحی سایت ممکن است باعث ایجاد جلوه های خلاقانه در سایت بشود اما نکته منفی اینجاست که جلوه های گرافیکی زیاد ممکن است به هدف اصلی وب سایت ( افزایش فروش کالا یا خدمات ، جذب فالوئر و.. ) آسیب بزند و حواس کاربر از هدف اصلی سایت منحرف نماید مخصوصا اگر امکان رد کردن یا عدم نمایش آنها توسط خود کاربر وجود نداشته باشد.

·         وب سایت هایی که کاملا توسط فلش طراحی شده اند ریسپانسیو نیستند یه این معنی این سایت ها نمی توانند خود را با اندازه های مختلف صفحه های نمایش تطبیق دهند و کاربران موبایل و تبلت برای استفاده از این وب سایت ها با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

·         تعداد افرادی که به صورت تخصصی و حرفه ای فلش طراحی می کنند بسیار کمتر از برنامه نویسانی است که به تکنولوژی های HTML و CSS  و Javascript مسلط هستند بنابراین اولا هزینه طراحی وب سایت با استفاده از فلش بسیار بالاتر از سایر تکنولوژی ها است و هم هزینه نگهداری و تعمییر و بروز رسانی آن به علت محدود بودن افرادی که  به Flash تسلط دارند بسیار بیشتر خواهد بود.

در کل استفاده از فلش در طراحی وب سایت به امری منسوخ شده تبدیل گردیده و هروزه شرکت های بیشتری استفاده و نمایش فایل های فلش را بدلیل مشکلات ذکر شده محدود یا حتی مسدود می کنند( بخصوص مشکلات امنیتی و مشکلات مربوط به موبایل دوست نبودن برنامه ها ). در واقع باید گفت پایان کار Flash  در طراحی سایت حتمی و قطعی است و تنها مسئله زمان آن است که در آینده نه چندان دور پشتیبانی کلیه مروگرها و شرکت های برنامه نویسی از این تکنولوژی به طور کامل برداشته خواهد شد.

مبحث سئو و بهینه سازی سایت که در حال حاضر یکی از موضوعات بسیار با اهمیت در دنیای آنلاین محسوب میگردد نیز یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در محدود شدن استفاده از فلش در طراحی وب سایت ها محسوب می گردد.


انتخاب رنگ در طراحی وب سایت
انتخاب رنگ در طراحی وب سایت
فاکتور های موثر در موفقیت سایت فروشگاهی
فاکتور های موثر در موفقیت سایت فروشگاهی
عناصر اصلی در طراحی سایت حرفه ای
عناصر اصلی در طراحی سایت حرفه ای
طراحی سایت در تهران
طراحی سایت در تهران
نظرات کاربران
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha