احتمالا برخی افراد این سوالات را از خود می پرسند :
· چرا باید یک وب سایت داشته باشم یا طراحی کنم؟
· مزایای داشتن وب سایت چیست ؟
· طراحی یک وب سایت چه کمکی می تواند به من بکند؟
و سوالاتی از این دست که نیاز به پاسخی دقیق و شفاف دارد.
در آگوست سال 2017 (مرداد 96) ، 26 سال شد که اولین صفحه وب سایت وارد دنیای آنلاین گشت.باور این موضوع بسیار مشکل است دنیای اینترنت از آن سال به بعد به شکل عجیبی در حال رشد بوده است و به نظر می رسد این رشد تا ابد ادامه پیدا خواهد کرد.بیش از یک میلیار دامنه (Domain) ثبت شده گواهی بر این رشد فزاینده است.
البته واقعیت دیگری نیز وجود دارد و آن این است که از میلیون ها وب سایت و دامنه ثبت شده تنها حدود یک چهارم آن ها به معنای واقعی فعال هستند.باقی آنها دامنه های "پارک شده" محسوب می شوند که فعالیتی ندارند.در میان این 250 میلیون وب سایت فعال، تنها تعداد محدودی، ترافیک و بازدید روزانه دریافت می کنند.بنابراین فضای رقابت همچنان برای وب سایت های جدید که به دنبال فعالیت در اینترنت هستند به شکل قابل قبولی وجود دارد.
بسیاری از مشاغل کوچک هنوز از فضای اینترنت برای توسعه کسب وکار خود استفاده نمی کنند.در واقع طبق تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده 49% مشاغل کوچک اصلا وب سایت ندارند این آمار مطمئنا در ایران بسیار بیشتر از این می باشد.
اولین دلیلی که شرکت و بیزینس شما نیاز به وب سایت دارد ، حتی اگر کمتر از 5 کارمند در آن مشغول به کار هستند این است چه جای دیگری می توان اینهمه مشتری بالقوه در زمانی بسیار کوتاه پیدا کرد ؟
برای مثال در تحقیقات به عمل آمده ، کانادایی ها حدود 36.3 ساعت از ماه را صرف جستجو و در اینترنت می کنند ( روزی کمی بیش از یک ساعت ) و این عدد در میان کاربران آمریکایی حدود 35.2 ساعت است.
جالب است بدانید هرچند آمار دقیقی در دست نیست اما این اعداد و ارقام در ایران بسیار بالاتر است.در برخی از بررسی ها میانگین حضور کاربران ایرانی در فضای مجازی (وب سایت ها، جستجو و شبکه های اجتماعی) روزانه بین 5 تا 9 ساعت تخمین زده شده که بسیار بالا به نظر می رسد.
بیش از 40 میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارد که عدد بسیار بالایی محسوب می شود.بنابراین دنیای مجازی بدلیل ویژگی هایی که دارد پتانسیل بسیاربالایی جهت بازاریابی در خود نهفته است.به عقیده تقریبا تمام کارشناسانِ بازاریابی، فضای مجازی بزرگترین و قوی ترین بستر برای افزایش فروش و بازاریابی در تمام طول تاریخ بشر محسوب می شود.
تمام اینها تنها گو شه ای از قدرت و وسعت فضای مجازی را به تصویر می کشد.اگر شما صاحب یک کسب و کار کوچک یا متوسط هستید و همچنان از خود می پرسید فایده داشتن وب چیست؟ به این 6 دلیل واضح برای این کار بخوبی فکر کنید:
واقعیت این است که امروزه مردم بیشترین و مهم ترین اطلاعات مورد نیاز خود را از اینترنت می یابند.مشتریان بالقوه از گوشی های موبایل و جستجو در اینترنت تصمیم می گیرند که نزد کدام پزشک یا کلینیک بروند ، از خدمات کدام شرکت خدماتی استفاده کنند و کالای مورد نظر خود را از کجا وچگونه تهیه کنند.طبق تمام اصول و روش های بازاریابی، نادیده گرفتن چنین پتانسیل عظیمی بسیار اشتباه خواهد بود.
مردم انتظار دارند مشاغل و بیزینس های مختلف، یک وب سایت مختص خود داشته باشند.درست همانگونه که در گذشته انتظار داشتند هر شرکت و کسب و کاری دارای آدرسی واقعی برای مراجعه حضوری داشته باشد تا بتوانند به آن اعتماد کنند.وب سایت شما در واقع همان دفتر کار یا فروشگاه شما در دنیای اینترنت است که آدرس مخصوص به خود دارد.
حقیقت این است که امروزه نداشتن وب سایت سوالات زیادی را در ذهن کاربران ایجاد می کند.آیا این شرکت یا این پزشک و کلینیک قانونی است ؟ آیا کارش را بلد است ؟ اگر این شرکت واقعا در کار خود حرفه ای است چطور هنوز هیچ پایگاه شخصی در دنیای وب برای خود ثبت نکرده است؟ و بسیاری از فکرهای دیگر که اصلا دوست ندارید در مورد شما در ذهن مشتریان شکل گیرد.
واقعیت این است در بسیاری از این موارد ، افراد به شرکت های رقیب شما که وب سایتی کامل طراحی کرده اند و در آن نمونه کارها و نمونه خدمات خود را به کاربران نمایش می دهند اعتماد بیشتری کرده و در نهایت بسراغ آنها خواهند رفت حتی اگر شما از آنها بهتر باشید.
داشتن وب سایت به شما یک حضور دائمی و هیشگی در اینترنت را هدیه می دهد.به این موضوع همانند یک بیلبورد تبلیغاتی نگاه کنید.فقط این بیلبورد بجای حالت فیزیکی بصورت مجازی و در دنیای اینترنت نصب می شود و روزانه هزارن یا میلیون ها کاربری که در حال عبور هستند آن را می بینند.از این طریق شانس جدید و یک کانال جدیدی برای دیده شدن و معرفی محصول و خدمات برای شما شکل گرفته است.
البته باید در نظر داشته باشید که تعداد افرادی که می توانند بیلبورد شما را ببینند و میزان توجهی که این بیبورد می تواند به خود جذب کند بستگی به فعالیت شما در فضای مجازی و تلاش های شما نیز دارد.روش هایی مانند سئو و بهینه سازی سایت ، استفاده از شبکه های اجتماعی ، تبلیغات آنلاین و .. می توانند تاثیر بسزایی در بیشتر دیده شدن وب سایت شما داشته باشند.
برای مثال ، خیلی از مواقع مشکل است از مشتریان خود بخواهید هنگام مراجعه به شما، آدرس ایمیل یا شماره تلفن خود را روی کاغذی بنویسند تا بتوانید در آینده به آنها اطلاع رسانی کنید
اما تایپ کردن آدرس ایمیل و یا شماره همراه در یک بخش از وب سایت بسیار بسیار کار آسانتری است.مخصوصا اگر کاربران بدانند در ازای ارائه این اطلاعات چیزهای مخصوصی دریافت می کنند.برای مثال خبرنامه ، گزارشی خاص در مورد یک محصول ، تخفیف ویژه یا اطلاع از تخفیف های آینده و..
زمانی که اطلاعات کاربران را داشته باشید راه دیگری برای برقراری ارتباط با آنها و ترغیب مشتریان بالقوه برای استفاده از خدمات یا خرید محصولاتتان خواهید داشت.
طبق گزارشات رسمی در سال 1393 ميزان تراكنشهاي خريد اينترنتي ایرانیان بیش از 52 هزار میلیارد تومان اعلام شد ، این رقم در پایان سال 1394 افزایش چشمگیری یافت و به بیش از 93 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد در سال 1395 نیز نزدیک به 99 هزار میلیارد تومان تراکنش خرید های اینترنتی اعلام شد.
در آمریکا البته این ارقام بسیار بیشتر است مثلا در سال 2015 اعلام شد 341.7 میلیارد دلار خرید از طریق اینترنت انجام شده و پیش بینی ها نشان میدهد خریداران اینترنتی در سال 2017 ، بیش از 385 میلیارد دلار را خرج خریدهای خود کنند.
توجه به این اعداد و ارقام نشان می دهد چرا باید یک وب سایت داشته باشید ! زیرا در غیر این صورت از یک بازار فوق العاده بزرگ و در حال رشد چشم پوشی کرده اید و چه بسا نادیده گرفتن موقعیت برجسته فضای مجازی درانجام معاملات در سال های آینده ضررهای هگفتی به شما وارد نماید.
اگر شما یک فروشگاه دوچرخه داشته باشید ، سرمایه گذاری روی طراحی یک وب سایت و حضور در فضای آنلاین می تواند فروش حضوری شما را افزایش چشمگیری دهد. به لطف محبوبیت روز افزون نمایشگاه ها و ویترین های مجازی و از طریق اشتیاق افراد برای انجام تحقیق قبل از خرید، در صورتی که وب سایتی جامع و با اطلاعات کامل و دقیق در مورد محصول یا خدمات خود طراحی کرده باشید می توانید تعداد زیادی از مشتریان بالقوه را به سمت فروشگاه خود سوق دهید.
همچنان 90 درصد خریدها در جهان از طریق مراجعه حضوری صورت می گیرد، و به این همین دلیل است که داشتن یک وب سایت به عنوان محلی برای عرضه و نمایش کالا و توضیح در مورد آن، امروزه یکی از موثرترین روش های بازاریابی و فروش به حساب می آید.
اگر واقعا به دنبال افزایش درآمد و توسعه کسب و کار خود هستید باید بدانید که امروزه داشتن وب سایت همانند داشتن یک کارت ویزیت (business card) برای هر شغلی امری ضروری است.
اگر اینگونه فکر نمی کنید پیشنهاد می کنیم مقاله 6 بهانه طراحی نکردن سایت را مطلالعه کنید.
می توانید از همین حالا شروع کنید و یک نام دامنه به نام خود یا شرکت خود ثبت نمایید.سپس در میان انبوه شرکت های طراحی سایت ، یکی از آنها را انتخاب و کسب و کار خود را وارد فضای آنلاین نمایید.شرکت آوینا پرداز با سالها تجربه و پروژه های موفق می تواند شما را کاملا آماده حضور در دنیای اینترنت و برخورداری از ویژگی های بی شمار آن نماید.
دیجیتال مارکتینگ