10 قانون کلی طراحی سایت برای تاثیرگذاری بیشتر

همانند جمله معروف " زیبایی در چشمان بیننده نهفته است نه در چیزی که به آن می نگرد" باید گفت تاثیرگذار بودن یک طراحی سایت نیز توسط بیننده آن قابل قضاوت است نه توسط مالک سایت.فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارد که بر تاثیرگذار بودن سایت اثر میگذارد که تنها مربوط به ظاهر و شکل (زیبا بودن طراحی سایت) نیست بلکه به عملکرد آن (راحت بودن استفاده از سایت) هم ارتباط نزدیک دارد.

طراحی تنها به این معنی نیست که یک چیز چقدر زیبا به نظر برسد طراحی به این معنی است که آن چیز چقدر خوب کار میکند!

                                                                                                                                             استیو جابز –بنیانگذار شرکت اپل

وب سایت هایی که طراحی خوبی ندارند در نهایت به سویی گرایش پیدا میکنند که آماری که از Google Analytics دریافت میکنند پایین و ضعیف باشد (مانند  bounce rates بالا ، کم بودن زمان میانگینی که بیننده در سایت می ماند،پایین بودن pages per visit و پایین بود نرخ تبدیل).پس چه چیزهایی باعث میشود که طراحی سایت خوبی صورت بگیرد ؟ در این مقاله 10 مورد که بیشترین تاثیر را روی طراحی سایت دارند بررسی میکنیم.پیروی از این قوانین کلی سبب میشود سایت طراحی شده ظاهری خوشایند داشته ، براحتی قابل استفاده باشد ، به خوبی توجه مخاطب را جلب نماید و در نهایت به حد کافی تاثیرگذار باشد.


1- هدف

یک طراحی خوب همیشه به نیاز کاربر توجه دارد.باید بدانید کاربران در سایت شما به دنبال چه هستند.آیا بدنبال اطلاعات آمده اند ، برای سرگرم شدن به سایت شما رجوع کرده اند،در جستجوی شرایطی برای داد و ستد با شما میگردند ؟ هر صفحه سایت شما باید هدفی مشخص داشته باشد و نیاز مشخصی از بیننده راه از بهترین را برآورده کند


2- برقراری ارتباط

افراد در دنیای وب تمایل دارند خیلی زود به اطلاعاتی که به آن نیاز دارند برسند بنابراین خیلی مهم است که یک ارتباط شفاف با ببینده و کاربران سایت ایجاد کنید و اطلاعات مورد نیازشان را در دسترس قرار دهید.برخی از تاکتیک های موثر برای این امر این است که این موارد را شامل طراحی سایت خود نمایید : دسته بندی اطلاعات و داده ها با استفاده از سر تیترها ، استفاده از لیست های زیر هم بجای متنهای پشت سرهم طولانی ، خلاصه نویسی و بیان اصل مطالب


3- نوع قلم نوشتاری

هنگام طراحی سایت استفاده از فونت های مناسب بسیار حائز اهمیت است.برخی فونت ها برای متنهای طولانی مناسب نیستند و بهتر است برای تیتر استفاده شوند و برخی نیز برعکس.سایز ایده آل متن در فونت های مختلف متفاوت است ولی برای فونت فارسی بین 13 تا 16 پیکسل مناسب است.توجه کنید در طراحی سایت از بیش از 3 فونت مختلف و 3 سایز مختلف استفاده نکنید تا از ایجاد ظاهر بهم ریخته در صفحات سایت جلوگیری نمایید.


4- رنگ ها

انتخاب درست رنگ ها در طراحی سایت میتواند به کاربرپسند بودن آن کمک نماید.یک مسئله این است که تم های رنگی انتخاب شده بهتر است با تم رنگی برند یا کسب و کار هم خوانی داشته باشد اما لازم هم نیست حتما از آن پیروی کند.به عنوان اصول کلی برای انتخاب رنگ در طراحی سایت میتوان گفت استفاده از رنگ های مکمل باعث ایجاد تعادل و هارمونی در سایت می شود.تضاد رنگ بین متن و بک گراند(صفحه پشت) باعث خواناتر شدن متن شده و چشم بیننده را خسته نمیکند، رنگ های تند و اصطلاحا جیغ باعث تحریک و هیجان بیننده میشود و باید کمتر و در جاهای مناسب مانند رنگ  دکمه ها یا درخواست های عملیاتی استفاده شود.و در نهایت یکی از مهمترین مسائل در طراحی سایت فضای سفید یا فضای منفی است.استفاده درست از فضاهای خالی در طراحی باعث میشود وب سایت شما مدرن تر شده و بهم ریخته به نظر نرسد.


5- عکس ها

گاهی یک عکس میتواند به اندازه هزاران کلمه گویا باشد و انتخاب درست عکس برای وب سایت باعث ارتقا جایگاه برند شما شده و تاثیر سایت شما را بر مخاطب بیشتر میکند.بنابراین از عکس های با کیفیت و پرمحتوا برای جلوه بخشیدن به سایت خود استفاده کنید.همچنین استفاده از طرح های گرافیکی و ویدئو نیز میتواند نقش بسیار زیادی در ایجاد ارتباط با مخاطب ایفا کنند.نقشی که شاید از تمام متن ها و نوشته های سایت شما نیز بیشتر باشد.


6-مسیریابی (هدایت)

مسیریابی و هدایت درست به این معنی است که کاربر بتواند به سادگی بین صفحات سایت جابجا شده و به مطالب مورد نیازش دسترسی یابد.استفاده از منوهای شاخه ایی ، دکمه های قابل کلیک از جمله مواردی است که در طراحی سایت برای هدایت درست کاربر باید به آنها توجه شود.


7- قالب های شبکه ای

قرار دادن متن و محتوا در هرکجای سایت چهره ای بهم ریخته از سایت و همچنین کسب و کار شما به نمایش خواهد گذاشت.استفاده از ساختارهای شبکه ای در طراحی سایت که محتوای سایت را در ستون ها و داخل چارچوب ها و کادرهای مشخص قرار دهد باعث میشود سایت شما متعادل و متناسب دیده شود.


8- الگوی F در طراحی

تحقیقات مختلف در مورد ردیابی مسیر نگاه افراد نشادن داده که مردم صفحات اینترنتی را مانند الگوی حرف F بررسی میکنند.درواقع به این معنی که بیشترین توجه و نگاه افراد به بالا و سمت چپ صفحات وب معطوف میشود.البته این موضوع در مورد سایت های فارسی برعکس است چرا که متن های فارسی برخلاف انگلیسی از راست به چپ نوشته میشوند وبنابراین برای طراحی سایت های فارسی باید در نظر داشت که چند خط بالایی و سمت راست صفحه بیشتر دیده می شود و بهتر است مطالب کم اهمیت تر در سمت چپ قرار گیرد.



9-زمان بارگذاری سایت

همه افراد از سایتی که به کندی بالا می آید متنفر هستند.برخی نکات برای بارگذاری سریعتر سایت شامل این موارد می شود: بهینه سازی عکس ها (حجم و اندازه) ، ادغام کدها در یک فایل مرکزی CSS  یا JavaScript (این مسئله باعث کاهش تعداد درخواست های HTTP می شود) ، همچنین کم حجم یا فشرده کردن هرچه بیشتر فایل ها و کدهای HTML ، CSS و JavaScript.


10- طراحی سایت ریسپانسیو

در حال حاضر دسترسی به وب سایت ها از دستگاه های مختلف با انواع اندازه صفحه نمایش صورت میگیرد.بسیار مهم است که طراحی سایت به گونه ای باشد که در همه این دستگاه ها به خوبی قابل مشاهده باشد بخصوص در موبایل چراکه بنابر تحقیقاتی که  در آستانه سال 2017 منتشر شده بیش از 52 درصد اتصالات به اینترنت دنیا در سال گذشته از طریق موبایل انجام گرفته است که البته این رقم در آمریکا بسیار بیشتر بوده و حدود 75 درصد اتصال به اینترنت آمریکاییان از طریق موبایل بوده است. برای اینکه سایت طراحی شده مناسب موبایل باشد دو راه وجود دارد.

-یکی اینکه سایت بصورت ریسپانسیو طراحی شود و به صورت خودکار با هر اندازه صفحه نمایشی تطبیق یابد.

-و یا اینکه یک سایت اختصاصی برای موبایل طراحی شود که مخصوص کاربران موبایل باشد.

استفاده از این قواعد ساده میتواند در طراحی یک سایت زیبا و کارآمد به شما کمک زیادی نماید.اگر وب سایت شما نیاز به بروز رسانی دارد یا اگر در حال برنامه ریزی برای داشتن یک سایت شکیل و کاربرپسند هستید این نکات را بخاطر داشته باشید تا سایت شما خاطره و تجربه خوبی در ذهن بیننده بجای بگذارد.

تیم طراحی سایت آوینا پرداز نیز در کنار شما با استفاده از تکنولوژی ها  و علوم روز دنیا وبا سالها تجربه شما را در رسیدن به این هدف یاری خواهند نمود.


چقدر طول می کشد تا یک وب سایت طراحی و ساخته شود ؟
چقدر طول می کشد تا یک وب سایت طراحی و ساخته شود ؟
تفاوت وب سایت های داینامیک و استاتیک چیست ؟
تفاوت وب سایت های داینامیک و استاتیک چیست ؟
اشتباهات رایجی که باعث می شود سایت فروشگاه اینترنتی شما بازده کمی داشته باشد
اشتباهات رایجی که باعث می شود سایت فروشگاه اینترنتی شما بازده کمی داشته باشد
مراحل طراحی سایت
مراحل طراحی سایت
نظرات کاربران

 روح الله کیانی فر

با سلام وعرض ادب خیلی جامع ومفید بود.بعدازخوندن این مطالب الان راحت تر میتونم طراح سایت خودم رو انتخاب کنم. بنظرمن یک سایت اینترنتی با اعتمادسازی صحیح وبجا میتونه راه میانبر یا اسانسوری برای ترقی کردن باشه.. باتشکر برای هر شرکتی یا مجموعه ای

کارشناس آوینا پردازکارشناس آوینا پرداز :

با سلام و احترام ممنون از شما. امیدواریم موفق باشید.;
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید، لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید

captcha