بانس رِیت یکی از معیارهای پیچیده در گوگل آنالایتیک (Google Analytics) است.این پارامتر که بر حسب درصد نوشته می شود در واقع بیانگر درصد افرادی است که پس از وارد شدن به سایت و مشاهده صفحه فرود (Landing Page) از آن وب سایت خارج شده اند و صفحات دیگر سایت را باز نکرده اند.نحوه محاسبه Bounce Rate یا نرخ بیرون پریدن به این گونه است که: تعداد افرادی که با دیدن تنها یک صفحه از سایت(صفحه فرود) از آن خارج شده اند را بر تعداد کل ورودی های آن تقسیم و عدد حاصله را ضربدر 100 میکنند.عدد بدست آمده همان بانس ریت است که یکی از فاکتورهای مهم در سئو و بهینه سازی سایت محسوب می گردد.
"صفحه فرود (Landing Page)صفحه ایست که در لیست نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می شود و فرد مستقیما وارد آن می شود"
بانس ریت چگونه محاسبه می شود؟
گوگل آنالایتیک دو نوع بانس ریت گزارش میدهد یکی بانس ریت برای یک صفحه و دیگری بانس ریت کل وب سایت
بانس ریت یک صفحهBounce rate of a web page -
تعداد ورودی های آن صفحه / تعداد پرش(افرادی که پس از دیدن صفحه از آن خارج شده اند)
بانس ریت وب سایت -Bounce rate of a website
تعداد ورودی های تمام صفحات وب سایت / تعداد پرش تمام صفحه های وب سایت
بطور مثال اگر بانس ریت یک سایت 72% باشد به این معنی است که از 100 نفری که از سایت بازدید کرده اند 72 تای آنها پس از مشاهده اولین صفحه از آن سایت خارج شده اند یا به عبارتی روی دکمه های سایت کلیک نکرده وبه صفحه های دیگر نرفته اند.
بالا بودن بانس ریت معولا نشانه خوبی نیست و وجود یک اشکال در فرایند سئو وب سایت را نشان می دهد.
معمولا بالا بودن bounce rate میتواند به این معنی باشد که صفحه های ورودی سایت شما به موضوعات مورد علاقه بیننده ها ارتباطی ندارند.اگر صفحه های فرود سایت شما ربطی به خواسته کاربران نداشته باشد بنابراین نمیتوانید انتظار نرخ تبدیل بالا (نسب تعداد مشتری جذب شده به کل بازدیدها) داشته باشید و از طرفی این موضوع بر فروش شما و هم بر سئو و جایگاه سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آیا بانس ریت بالا همیشه نشانه بدی است ؟
در جواب این سوال باید گفت خیر! میزان بانس ریت بستگی به محتوای سایت و همچنین هدف و خواست بیننده ها دارد.ممکن است کاربری تنها با دیدن یک صفحه (صفحه فرود) سایت شما به همه اطلاعات مورد نیازخود دست یابد.برای مثال فرض کنید وب سایتی دارید که قیمت لحظه ای ارز و سکه را در اختیار بیننده گان قرار می دهد.طبیعی است اغلب کاربران پس از مشاهده قیمت ها سایت شما را ترک کنند.الگورتیم های گوگل در این موارد هم باهوش عمل کرده و این موضوع را به پایین بود کیفیت محتوای سایت شما ربط نخواهند داد.هرچند بسیار خوب است که در این موارد نیز با استفاده از خلاقیت، اصطلاحا کاربر را به وب سایت بچسبانید و با ایجاد جذابیت و قرار دادن محتوای مفید و مرتبط با خواسته کاربر، او را تشویق به وارد شده به صفحات دیگر کنید و اینگونه کمک زیادی به فرایند بهینه سازی وب سایت خود نمایید.
اما در مورد اکثر وب سایت ها Bounce Rate بالا به گوگل میفهماند که یا مطالب سایت شما با موضوعات مورد نظر کاربران متناسب و مرتبط نیست یا طراحی ،محتوا و در کل وب سایت شما به اندازه کافی مفید و جذاب نیست که این امر بسیار برای سئو وب سایت شما مضر است.
از طرفی بانس ریت پایین یکی از فاکتورهای مهمی است که به گوگل می فهماند وب سایت شما به اندازه کافی برای کاربران جذاب و مفید است و این موضوع اثر بسیار مثبتی در روند بهنیه سازی سایت شما دارد.
نرخ ایده آل بانس رینت یک وب سایت چقدر است ؟
براساس تجربیات چندین ساله تیم بهینه سازی آوینا پرداز باید گفت رساندن بانس ریت به کمتر از 20% بسیار مشکل است و کمتر برای وب سایت های پر بازدید اتفاق می افتد.
بانس ریت بالای 35% باید کمی شما را نگران کند و در صورتی که بانس ریت بالای 50% باشد باید کاملا نگران شوید و به دنبال مشکل اصلی و رفع آن بروید.
در انتها باید بگوییم صرف نظر از اینکه وب سایت شما در چه موردی است بودن Bounce Rate نشانه خوبی است و باید با استفاده از روش های گوناگون سعنی کنید مقدار آن را پایین نگه دارید.در اینجا چند نکته وجود دارد که برای پایین نگه داشتن مقدار بانس ریت می توانید از آنها استفاده کنید:
· تولید محوای متناسب با موضوع وب سایت و جستجوی کاربران
· قرار دادن دکمه و لینک ها جذاب و مفید به صفحه های دیگر وب سایت
· استفاده از جلوه های بصری در طراحی سایت
· افزایش سرعت لود شدن پیج ها
· ایجاد انگیزه و نیاز در کاربر برای مرور صفحات دیگر وب سایت
· پیروی از روش های علمی برای چیدمان منو و مطالب سایت جهت جلب توجه بیشتر